Masa rotundă „Communicating democracy: challenges for universities in illiberal times”

Afis MR MC 2018_Layout 1-1

În contextul aniversării a 25 de ani de Comunicare și Traductologie în UPT, Departamentul de Comunicare și Limbi Străine organizează, în 10-11 noiembrie 2018, masa rotundă „Communicating democracy: challenges for universities in illiberal times”, eveniment susținut de Fundația Politehnica.

Lansat în urmă cu două decenii de un jurnalist al CNN, termenul de „vremuri iliberale” s-a dovedit longeviv și provoacă dezbateri aprinse pentru politologi, sociologi, jurnaliști și politicieni deopotrivă. Participanții la masa rotundă, cadre universitare și analiști din SUA, Malta, Ungaria și România, vor dezbate relația universitate-societate prin prisma capacității universității de a fi un păstrător și promotor al valorilor democrației, chiar și în condiții mai puțin propice. Masa rotundă îl are ca moderator pe prof. dr. John Ryder, filosof, promotor de parteneriate între universități din SUA, Europa și Asia, editor de reviste, în prezent prorector al Universității Americane din Malta. Președintele Comitetului de organizare a manifestării este conf. dr. Mariana Cernicova (UPT).

IMG-20181112-WA0007 IMG-20181112-WA0001IMG-20181110-WA0000IMG-20181112-WA0010IMG-20181112-WA0016