Fundatia Politehnica Timisoara

Activitati curente

now browsing by category

 

Lumi la intersecții

20.07.2024_ Cinty Ionescu & Smaranda Vultur & Gabriela Murgu

În perioada iulie – noiembrie 2024 se desfășoară la Timișoara proiectul „Lumi la intersecții”, organizat de Asociația Narative, coordonat de artista multimedia Cinty Ionescu și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul își propune valorificarea arhivei de istorie orală găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara – partenerul principal al proiectului- și pornește de la o selecție de interviuri cu 50 de persoane din zona Banatului pe tema „povestea vieții”, realizate începând cu anii 1990 și până în zilele noastre, coordonate de Smaranda Vultur, scriitoare și cercetătoare în domeniul istoriei orale, a antropologiei culturale şi a memoriei.

Read the rest of this page »

Aniversarea arbitrului internațional Ioan Igna

Igna si placuta

Conducerea Universității Politehnica Timișoara și a Fundației Politehnica, au organizat marți, 4 iunie 2024, în Sala Mare a Senatului UPT, un eveniment de suflet – sărbătorirea celebrului arbitru internațional Ioan Igna, eveniment la care au participat o serie de oameni importanți ai fotbalului timișorean, sportivi, cadre didactice și jurnaliști.

Read the rest of this page »

Lansarea volumului ”Banatul medieval de la Dunăre la Criș”, autor Ioan Hațegan

coperta
Fundația Politehnica Tmișoara are plăcerea să vă invite la un eveniment de lansare a volumului ”Banatul medieval de la Dunăre la Criș”, autor Ioan Hațegan.
Evenimentul va avea loc mâine, 29 mai 2024, cu începere de la ora 13.00, în Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica Timisoara, Piaţa Victoriei, nr.2.
Vă așteptăm cu drag!

Read the rest of this page »

A XXV-ea ediție a Conferinței Cercurilor Studențești din domeniul Științelor Tehnice

2024
În perioada 9-12 mai 2024, la Timișoara, va avea loc cea de a XXV-ea ediție a Conferinței Cercurilor Studențești din domeniul Științelor Tehnice – este o ocazie potrivită pentru încurajarea activităților științifice și academice ale studenților, de a le oferi oportunitatea să-și prezente lucrările, să-și îmbunătățească cunoștințele și să prezinte rezultatele cercetărilor.
Mai multe detalii la: https://mtdk.tmd.ro/index.php/site/page/?p=19

Lansarea cărții “Enciclopedia Arhitecților din Banat în perioada 1700-1990″, scrisă de arh.dr. Gabriel SZEKELY

355892656_634219382073618_2378508011630442366_n

Miercuri, în 28 iunie 2023, a avut loc lansarea cărții “Enciclopedia Arhitecților din Banat în perioada 1700-1990″, scrisă de arh.dr. Gabriel SZEKELY și tradusă de Siegfried THIEL. Traducerea și editarea s-au făcut cu sprijinul Forumului German din Banat și al Fundației Politehnica.

Read the rest of this page »

Lansarea volumului ”Bastioane ale ingineriei civile”, autor Vlad Șerban Mircea

Afis_Vlad Mircea

Fundația Politehnica Tmișoara are plăcerea să vă invite la un eveniment  de lansare a volumului ”Bastioane ale ingineriei civile”, autor Vlad Șerban Mircea.

Vă aşteptăm, miercuri, 14.06.23, cu începere de la ora 13.00, în Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica, Piaţa Victoriei, nr.2.

Prezența Dumneavoastră ne va onora.

Studenții politehniști implicați în consumul responsabil și sustenabil de energie, cu sprijin norvegian

Fundația Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Quality Management Systems Norvegia derulează, începând cu luna mai 2023, timp de un an, un proiect inspirat din preocupările europene și internaționale de „construire a unui viitor mai sustenabil și mai verde” după încheierea pandemiei de COVID-19, grație unei finanțări 196.202 euro, asigurată prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”. Proiectul, intitulat University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption (USE-REC), urmărește să sporească cunoștințele studenților timișoreni privind consumul responsabil energie, să dezvolte comportamente de cruțare a resurselor de energie, respectiv de reducere a amprentei de CO2 în viața și activitățile din campus.

Read the rest of this page »

Lansarea volumului colectiv ConTEXTE 360

ConTEXTE 360
Ne face o deosebită plăcere să vă invităm luni, 29 MAI 2023, de la ora 18.00, la lansarea volumului colectiv ConTEXTE 360, apărut în urmă cu câteva săptămâni la Editura Politehnica și rezultat din proiectul 360 CONNECT, al Fundației Politehnica și al Asociației Culturale 360.
Lansarea a avut loc în Sala Polivalentă din Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara (Bulevardul Vasile Pârvan Nr. 2 B).
Prezența dumneavoastră la eveniment ne onorează!

Read the rest of this page »

Conferința Studenților la Științe Tehnice (MTDK), a XXIV ediție

afis 2023
Conferința Studenților la Științe Tehnice (MTDK), aflată la a XXIV ediție, va avea loc în 19-21 mai 2023, la Timișoara, – este o ocazie potrivită pentru îmbunătățirea cunoștințelor și prezentarea rezultatelor cercetărilor, în urmatoarele domenii:
Automatizare și IT
Inginerie Electrică
Inginerie mecanică
Inginerie arhitecturală și civilă
Inginerie chimică
Inginerie în industria ușoară

Lansarea volumului ”Timișoara între paradigmă și parabolă”

afis
Fundația Politehnica a avut plăcerea de a prezenta antologia ”Timișoara între paradigmă și parabolă”, care a avut loc joi, în 4 mai 2023, de la ora 13.00, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara (Piața Victoriei nr.2).
Volumul apărut la Editura Politehnica a fost editat de Elena Jebelean, Alina Mazilu, Eleonora Ringler-Pascu și Daniela Șilindean, și propune texte literare dedicate, de-a lungul timpului, orașului Timișoara, de către o serie întreagă de scriitori. Acestea sunt însoțite de fotografii realizate de arhitecții Hortensia și Mihai Botescu. Sunt opere care invită cititorul la o călătorie în spațiu și timp. Pluralismul și multiculturalitatea sunt redate prin mărturii scrise în limbile germană, maghiară și sârbă, pe lângă cele în limba română – în încercarea de a vorbi despre ideea de identitate și conștiință etnică, volumul constituindu-se ca o oglindă textuală și fotografică a ceea ce poate însemna Timișoara.

Read the rest of this page »