now browsing by author

Politehnica în artă, arta în Politehnică

politehnica in arta afis

Politehnica în artă, arta în Politehnică – la prima ediție

Colaborarea dintre Universitatea Politehnica Timișoara, Fundația Politehnica și Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Timișoara face posibil vernisajul expoziției “Politehnica în artă, arta în Politehnică”, joi, 22 ianuarie a.c., la Galeria HELIOS, cu începere de la ora 18:00.

Banatul în lupta antiotomană

lans carte Banatul

Fundația Politehnica și Universitatea Politehnica Timișoara au plăcerea de a vă invita la prezentarea publică a volumului “Banatul în lupta antiotomană”, realizat de Ioan Hațegan și Alexandru Koșa.
Lansarea cărţii va avea loc, joi, 15 ianuarie 2015, cu începere de la ora 15:00, în Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica Timişoara (Piaţa Victoriei, nr.2).

Vizita dlui prof. dr. ing. Alin Albu-Schaeffer

albu

Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi Fundaţia Politehnica au avut placerea de a găzdui vineri, 12 decembrie 2014, conferinţa întitulată “Soft Robotics: Sensitive and Compliant Robots for Interaction with Humans and Unknown Environments”, susţinută de dl. Ing.dr. Alin ALBU SCHAEFFER – absolvent al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, secţia Electronica Aplicată.

Inaugurarea Bibliotecii UPT – Lanțul uman

biblio

Cladirea bibliotecii Universitatii Politehnica de la “Electro Vechi”, asa cum a intrat in vocabularul a zeci de generatii de studenti, ansamblul de cladiri de langa Parcul Central a fost, ani in sir, locul din care plecau si se intorceau cartile necesare cursurilor, seminariilor, licentelor sau studiilor de doctorat. Acum Universitatea Politehnica din Timisoara are o biblioteca noua, ultramoderna, iar vechile rafturi au fost golite.

Săptămâna Politehnicii

poli

Universitatea Politehnica Timișoara sărbătorește 94 de ani de la înființare!

Punctul central al „Săptămânii Politehnicii” îl constituie deschiderea oficială a noii Biblioteci.

FILTM 2014

afisFiltm

Vă aşteptăm la a III ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara desfăşurat în 22-24 octombrie 2014, în Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timişoara.

Concertul Pro Musica 41

10671473_1622582371302474_4791315191476465438_n

Fundaţia Politehnica şi Asociaţia Pro Philharmonia au avut plăcerea de a organiza concertul de revenire a formaţiei Pro Musica, din data de 5 octombrie 2014, la sala Capitol din Timişoara.

Pro Musica a urcat ultima dată pe o scenă din ţară în 1993, cu ocazia concertului aniversar de 20 de ani.

Conferinţa de presă a prof. Traian Chirilă

chirila

Fundaţia Politehnica şi Universitatea Politehnica Timişoara au avut placerea unei vizite din partea prof. Traian Chirilă – inventatorul primei cornee artificiale.
Traian V. Chirilă s-a născut în 1948 în Ardeal, devenind student al Universităţii Politehnicii Timişoara, a urmat cursurile Facultăţii de Chimie Industrială, secţia Macromolecule. În 1975 se înscrie la doctorat, tot la Politehnică. Pleaca în Australia şi studiază biomateriale olftalmice. Obţine numeroase premii, iar din 2003 este membru corespondent al Academiei Române a Oamenilor de Ştiinţă. Este cercetător la Queensland Eye Institute din Brisbane – Australia. În semn de recunoştinţă şi apreciere a activităţii, Fundaţia Politehnica i-a acordat diploma de membru Emeritus.

Read the rest of this page »

Festivalul Naţional de Romanţe de la Timişoara “Roze pe Bega”

07

Fundaţia Politehnica a avut placerea de a participa la organizarea primului Festival Naţional de Romanţe la Timişoara, în perioada 20-21 septembrie 2014. Organizatorul festivalului şi preşedintele juriului pentru concursul de interpretare a fost profesorul Mircea Aurel Ciugudean – participant şi câştigător la multe festivaluri de romanţe din ţară, dar şi profesor universitar la Universitatea Politehnica Timişoara.

Pictură şi Literatură

afis pictura si literatura

Fundaţia Politehnica Timişoara şi Uniunea Artiştilor Plastici, au organizat un eveniment în data de 21 august 2014, la Galeria Helios.

Evenimentul a cuprins o expoziţie de pictura a dnei Georgeta Cocian şi lansarea cărţii `Povestiri şi poezii pentru părinţi şi copii`, a dnei Ildico Maroşan Micota