Lansarea cărții ”Legendele Timișoarei”, vol.I și II, autor Ioan Hațegan

Afis_Hategan2

Fundația Politehnica a avut plăcerea de a organiza un eveniment cultural prilejuit de lansarea cărții ”Legendele Timișoarei”, vol.I și II, autor Ioan Hațegan.
Evenimentul va avea loc, joi, 27.10.2016, cu începere de la orele 13.00, în Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica Timișoara, Piaţa Victoriei, nr.2 şi a fost deschis publicului larg.

Zilele Carierei, 26-27 octombrie 2016

14291805_935651566564582_8645531790882562009_n

Fundația Politehnica și CCOC vă invită în perioada 26 – 27 octombrie 2016, la Restaurantul Universitar Politehnica din Complexul Studențesc, unde se va desfăşura cea de-a noua ediție a evenimentului ”Zilele Carierei” – manifestare care a consolidat parteneriatul UPT cu mediul economic din vestul Romaniei.

La aceasta ediție, peste 50 de firme oferă locuri de practică, burse, stagii pentru proiecte de diplomă, posturi part-time etc. La acestea se adăuga prezentările de companii, produse și tehnologii, workshop-uri sa.

Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 26 octombrie 2016, începând cu ora 10:00, la Restaurant Universitar Politehnica din Complexul Studențesc.

Festivalul Internațional de Literatura de la Timișoara, ediția a 5-a

14682074_1395121167184538_1870267740636252472_o
Fundația Politehnica și Asociația Headsome vă invită la cea de-a 5 ediție a Festivalului Internațional de Literatura de la Timișoara, care va avea loc în perioada 25-28 octombrie 2016.

Programul celei de a 5-a ediții:

„Cenzura invizibilă” – Conferință susținută de Jacques Le Rider
• Marți, 25 octombrie, ora 17.00, Aula BCUT
• Prezintă: Adriana Babeți
• Moderează: Vasile Popovici

Citește mai mult »

Lansarea volumului ”Monumente de artă timişorene. Statui – busturi – obeliscuri, plăci comemorative, memoriale şi omagiale”, col. Ştefan TAT.

Afis_Stefan Tat

Fundaţia Politehnica şi Biblioteca Universității Politehnica vă invită miercuri, 19 octombrie a.c., de la ora 12,00 la o incursiune în memoria Timişoarei, artă şi legătura acestora cu Politehnica, prilejuită de lansarea volumului ”Monumente de artă timişorene. Statui – busturi – obeliscuri, plăci comemorative, memoriale şi omagiale”, semnat de col. (retr.) Ştefan TAT.
Va vorbi despre carte, dedicată într-o proporţie consistentă modului în care personalităţile tehnice bănăţene sunt prezente în spaţiul public local, conf. dr. Mariana CERNICOVA-BUCĂ.

Citește mai mult »

Sesiunea Științifică Internațională ”O istorie europeană”

EugeniudeSavoya2-page-001

Fundația Politehnica, împreună cu Academia Română filiala Timișoara, Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu”, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Mitropolia Banatului, Episcopia Romană-Catolică, Muzeul Național al Banatului, Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Banatului Montan Reșița, Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Timiș, Direcția CCPCNTM, Centrul de Cultură și Artă Timiș, Casa de Cultura a Municipiului Timișoara, vă invită la Sesiunea Științifică Internațională ”O istorie europeană”, în 14-15 octombrie 2016, în Aula Academiei Române, filiala Timișoara.

TimOrgelFest 2016

timorgelfest-2016-afis

Fundația Politehnica, ca și co-organizator al Festivalului Internațional de Orgă TimOrgel Fest 2016, ediția a XVI-a, vă invită în perioada 1-19 octombrie 2016, la evenimentele organizate.

timorgelfest-brosura-2016

mai multe informații găsiți pe : http://www.timorgelfest.net/

Timişoara 2021- Capitală Culturală Europeană

14364743_1188298054575173_6479405066941920417_n

Fundația Politehnica împărtășește bucuria întregului oraș la câștigarea nominalizării “Timişoara –  Capitală Culturală Europeana în 2021″. Este o extraordinară șansă pentru dezvoltarea oraşului, pentru întreaga comunitate timișoreană, pentru performanța artistică, teatrală şi culturală.
Felicitări doamnei Simona Newman și echipei sale pentru acest proiect de succes. Suntem mândri că este absolventa Univesităţii Politehnica Timişoara.

Sursa foto: Timisoara 2021, https://www.facebook.com/timisoara2021eu/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

FESTIVALULUI NAŢIONAL DE ROMANŢE „Roze pe Bega”

FLUTURAS 2016-1

Fundaţia Politehnica, în colaborare cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi Facultatea de Muzică și Teatru Timişoara, organizează în 8-9 Septembrie 2016, a treia ediţie a FESTIVALULUI NAŢIONAL DE ROMANŢE „Roze pe Bega”. Festivalul include un CONCURS DE INTERPRETARE şi RECITAL, cu începere de la ora 18.00, în Sala Filarmonicii BANATUL.

Conferinţa Științifică Studenţească, ediţia XVII, dedicată maghiarilor de pretutindeni.

01 deschiderea conferintei

În perioada 13-15 mai 2016, în cadrul Universităţii Politehnica Timişoara a avut loc Conferinţa Științifică Studenţească, ediţia XVII., dedicată maghiarilor de pretutindeni, realizat de Organizaţia Studenţilor Maghiari din Timişoara. În această ediţie a conferinţei lucrările au fost prezentate în patru secţiuni: Informatică aplicată, Sisteme înglobate (Embedded Systems), Inginerie electrică, respectiv Științe tehnice.

2016. május 13-15 között került megrendezésre a Temesvári Műszaki Egyetemen (TME) az immár XVII. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia (TDK), melyet a Temesvári Magyar Diákszervezet (TMD) rendezett. Idén négy szekcióban lehetett bemutatni a dolgozatokat, éspedig: Alkalmazott informatika, Beágyazott rendszerek, Villamosmérnöki, illetve Műszaki tudományok kategóriában.

Aniversarea de 80 de ani: Ion Ionescu și Cicerone Manolache

Afis_Ionescu_Manolache_80

Fundația Politehnica și Universitatea Politehnica Timișoara continuă tradiția evenimentelor dedicate valorilor bănățene. De această data s-a celebrat sportul prin aniversarea de 80 de ani a două personalități marcante ale forbalului din Timișoara – Ion Ionescu și Cicerone Manolache. Momentul festiv a avut loc joi, 23.06.2016, de la ora 18.00, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara, Piața Victoriei nr. 2.