Fundatia Politehnica Timisoara

Aniversarea împlinirii a 60 de ani de la primul trofeu ”Cupa României”

FB_IMG_1532897743852

Vineri, 27 iulie 2018, la Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, a fost aniversat celebrul fotbalist Iosif Leretter, cu ocazia împlinirii vârstei de 85 de ani. Cu acest prilej, s-a sărbătorit și împlinirea a 60 de ani de la prima câștigare a trofeului ”Cupa României” de către echipa de fotbal ”Politehnica Timișoara”. La eveniment au participat mai mulți sportivi timișoreni de renume și cadre didactice care, de-a lungul vremii, au fost implicate în conducerea și sprijinirea activității sportive în Politehnica.

Citește mai mult »

Rezultatele Cupei Europei la Floretă, feminin, 2018, și de la Campionatul Național de Floretă, masculin, seniori, 2018.

03

Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara organizat împreună cu Fundația Politehnica a obținut rezultate excepționale la Cupa Europei la Floretă, feminin, editia 2018, București și de la Campionatul Național de Floretă, masculin, Seniori, București 2018.

Pe podium, la Cupa Europei la floretă feminin, au urcat urmatoarele echipe:
Locul I- Centro Sportivo Aeronautica Militare (Italia)
Locul II- CSA Steaua Bucureşti 
Locul III- CSU Poli Timișoara, formată din: Ana Boldor, Teodora Sîrbu, Alexandra Lazin și Emilia Corbu.

Citește mai mult »

”Arc peste timp: Mai există modele de viață în orașul cu cea mai mare viteză a Internetului?”

Afis_Nichici_60 abs_2

Promoția ELECTRO`58  are plăcerea de a vă invita la discuția liberă ”Arc peste timp: Mai există modele de viață în orașul cu cea mai mare viteză a Internetului?”, moderată de Marius Popa.

Evenimentul va avea loc, sâmbăta, 26 mai 2018, de la ora 10:00, în Sala Mare a Senatului, Universitatea Politehnica Timişoara.

Participarea dumneavoastră ne va onora!

Napoleon al III-lea si Marea Unire

Conferinta_11mai_Flyer (1)-page-001

Fundația Politehnica a avut plăcerea de a organiza o conferința legata de construcția României ca stat unitar, începând cu prima unire a principatelor din 1859. Aceasta fiind urmată, după 60 de ani, de alipirea Banatului și Timișoarei de România – în 1919. În acest an centenar al Marii Uniri, nu trebuie să uităm că Banatul, a venit sa întregeasca România, pe 3 august 1919 – când este proclamată și Ziua Timișoarei. Prezența misiunii militare franceze, conduse de Generalul Berthelot, a fost decisivă în realizarea acestei uniri începută încă din 1859.
Evenimentul a avut loc vineri, în 11 mai 2018, la ora 11.00, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara.

Prezența dumneavoastră ne va onora.

Citește mai mult »

A XIX-a Sesiune de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești

55 decernarea premiilor

În perioada 26-28 aprilie 2018, în cadrul Universității Politehnica Timișoara a avut loc a XIX-a Sesiune de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești, dedicat maghiarilor de pretutindeni. Evenimentul a fost realizat de Organizația Studenților Maghiari din Timișoara, împreună cu Organizația Studenților Sapientia EMTE de la Târgu Mureș, co-organizatori fiind Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) prin Fundația Universitatea Politehnica Timișoara, respectiv Universitatea Sapientia (US).
2018. április 26-28 között Temesvári Műszaki Egyetemen került megrendezésre az immár XIX. Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia (MTDK). Az esemény szervezői a Temesvári Magyar Diákszervezet (TMD) és a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának Hallgatói Önkormányzata (msHÖK), a társszervezők pedig a Temesvári Műszaki Egyetem (TME) a Politehnica Temesvár Alapítványon keresztül, valamint a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE).

Citește mai mult »

”O carieră globală din pasiune. De la DACIA LĂSTUN … la BUICK LA CROSSE”, susținută de domnul Dan Boboescu

Afis_Boboescu

Fundația Politehnica a avut plăcerea organizării conferinței ”O carieră globală din pasiune. De la DACIA LĂSTUN … la BUICK LA CROSSE”, susținută de domnul Dan Boboescu – expertul de renume mondial în domeniul automotive.

Universitatea Politehnica din Timişoara se poate lăuda cu numeroşi absolvenţi care s-au consacrat pe plan internaţional. Unul dintre ei este Dan Boboescu, care a absolvit Facultatea de Mecanică în 1982 şi a ajuns un specialist şi cercetare-dezvoltare din domeniul automotive. Tatăl lui a fost profesor şi decan al Facultăţii de Mecanică între 1965-1966, astfel că pasiunea pentru motoare a venit cumva firesc. 

Citește mai mult »

Recunoaştere pentru un membru al Fundaţiei Politehnica

Diploma excelenta-inmanare

Marţi, 19 decembrie 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, dl. Călin Dobra a înmânat „Diploma de excelenţă” a judeţului doamnei conf. univ. dr. Mariana Cernicova-Bucă, membru al Fundaţiei Politehnica Timișoara încă din primii ani de activitate. Distincția a fost instituită în 2014 și are menirea să evidențieze personalități publice care au contribuții deosebite la dezvoltarea județului Timiș și la promovarea imaginii sale. În motivația acordării diplomei se menționează faptul că doamna Mariana Cernicova-Bucă a dedicat 9 volume diferitelor aspecte ale vieții din județul Timiș și din Timișoara și că „acțiunile sale în domeniul academic și universitar, ca urmare a vastei și laborioasei activități de cercetare desfășurate, dedicându-și activitatea în scopul promovării naționale și internaționale a culturii și istoriei recente a județului Timiș au avut un rol important în promovarea intereselor și imaginii județului Timiș și în lume”. Această motivaţie rezonează cu misiunea Fundaţiei Politehnica, de a contribui la promovarea imaginii Universităţii, a Timişoarei şi a Banatului.

Lansarea cărții ”Legendele Timișoarei”, autor Ioan Hațegan

Afis_Hategan3

”Legendele Timișoarei”, scrisă de Ioan Hategan este o colecție de volume, care se referă la istoria Timișoarei din cele mai vechi timpuri. Primul volum se referă la perioada de până la 1552, inluzând una dintre cele mai palpitante legende nedescoperite de publicul larg, care se referă la jurământul unui rege ungar, făcut în castelul timișorean, care a avut urmări tragice pentru suveran după ce a fost încălcat.

Citește mai mult »

Colaborarea dintre Fundația Politehnica și CoderDojo Timișoara

23632730_2161220717438634_966309923139080545_o

Ne bucurăm pentru o nouă colaborare – noul dojo lansat de către Asociația Banat IT și Fundația Politehnica Timișoara, specializat în domeniul roboticii, gazduit de profesorii de la departamentul de Electronică Aplicată si cel de Mecatronica ale UPT. Principalii beneficiari sunt elevii CoderDojo interesați de tehnologie.

Citește mai mult »

Ediția a XVIII a Conferinței Științifice Studențești

17991590_2051140521779988_6695404447415120564_o

În perioada 27-29 aprilie 2017, în cadrul Universității Politehnica Timișoara, a avut loc ediția a XVIII a Conferinței Științifice Studențești, dedicat maghiarilor de pretutindeni. Evenimentul a fost găzduit de Organizația Studenților Maghiari din Timișoara, împreună cu Organizația Studenților Sapientia EMTE de la Târgu Mureș, co-organizatori fiind Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) prin Fundația Universitatea Politehnica Timișoara, respectiv Universitatea Sapientia (US).

Citește mai mult »