Fundatia Politehnica Timisoara

Lansarea volumului ”Bastioane ale ingineriei civile”, autor Vlad Șerban Mircea

Afis_Vlad Mircea

Fundația Politehnica Tmișoara are plăcerea să vă invite la un eveniment  de lansare a volumului ”Bastioane ale ingineriei civile”, autor Vlad Șerban Mircea.

Vă aşteptăm, miercuri, 14.06.23, cu începere de la ora 13.00, în Sala Mare a Senatului Universităţii Politehnica, Piaţa Victoriei, nr.2.

Prezența Dumneavoastră ne va onora.

Studenții politehniști implicați în consumul responsabil și sustenabil de energie, cu sprijin norvegian

Fundația Politehnica Timișoara, în parteneriat cu Quality Management Systems Norvegia derulează, începând cu luna mai 2023, timp de un an, un proiect inspirat din preocupările europene și internaționale de „construire a unui viitor mai sustenabil și mai verde” după încheierea pandemiei de COVID-19, grație unei finanțări 196.202 euro, asigurată prin mecanismul financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul „Programului de Energie din România”. Proiectul, intitulat University Students Engaging in Responsible and Sustainable Energy Consumption (USE-REC), urmărește să sporească cunoștințele studenților timișoreni privind consumul responsabil energie, să dezvolte comportamente de cruțare a resurselor de energie, respectiv de reducere a amprentei de CO2 în viața și activitățile din campus.

Citește mai mult »

Lansarea volumului colectiv ConTEXTE 360

ConTEXTE 360
Ne face o deosebită plăcere să vă invităm luni, 29 MAI 2023, de la ora 18.00, la lansarea volumului colectiv ConTEXTE 360, apărut în urmă cu câteva săptămâni la Editura Politehnica și rezultat din proiectul 360 CONNECT, al Fundației Politehnica și al Asociației Culturale 360.
Lansarea a avut loc în Sala Polivalentă din Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Timișoara (Bulevardul Vasile Pârvan Nr. 2 B).
Prezența dumneavoastră la eveniment ne onorează!

Citește mai mult »

Conferința Studenților la Științe Tehnice (MTDK), a XXIV ediție

afis 2023
Conferința Studenților la Științe Tehnice (MTDK), aflată la a XXIV ediție, va avea loc în 19-21 mai 2023, la Timișoara, – este o ocazie potrivită pentru îmbunătățirea cunoștințelor și prezentarea rezultatelor cercetărilor, în urmatoarele domenii:
Automatizare și IT
Inginerie Electrică
Inginerie mecanică
Inginerie arhitecturală și civilă
Inginerie chimică
Inginerie în industria ușoară

Lansarea volumului ”Timișoara între paradigmă și parabolă”

afis
Fundația Politehnica a avut plăcerea de a prezenta antologia ”Timișoara între paradigmă și parabolă”, care a avut loc joi, în 4 mai 2023, de la ora 13.00, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara (Piața Victoriei nr.2).
Volumul apărut la Editura Politehnica a fost editat de Elena Jebelean, Alina Mazilu, Eleonora Ringler-Pascu și Daniela Șilindean, și propune texte literare dedicate, de-a lungul timpului, orașului Timișoara, de către o serie întreagă de scriitori. Acestea sunt însoțite de fotografii realizate de arhitecții Hortensia și Mihai Botescu. Sunt opere care invită cititorul la o călătorie în spațiu și timp. Pluralismul și multiculturalitatea sunt redate prin mărturii scrise în limbile germană, maghiară și sârbă, pe lângă cele în limba română – în încercarea de a vorbi despre ideea de identitate și conștiință etnică, volumul constituindu-se ca o oglindă textuală și fotografică a ceea ce poate însemna Timișoara.

Citește mai mult »

O dublă lansare: “Banatul otoman. Studii istorice” și ”Scurtă istorie a Banatului medieval, sec.X-XVIII”

Banatul otoman si scurta istorie...
Fundația Politehnica Timișoara a avut plăcerea de a organiza o dublă lansare: a cărților “Banatul otoman. Studii istorice” și ”Scurtă istorie a Banatului medieval, sec.X-XVIII” scrisă de istoricii Ioan Hațegan și Alexandru Kosa.
Evenimentul a avut loc in 29 martie 2023, la ora 13, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara.

Citește mai mult »

Lansarea cărții “300 de bancuri cu Radio Erevan”, autor Arsen Arzumanyan

Afiș

Fundația Politehnica Timișoara, împreună cu Uniunea Bulgară din Banat și Uniunea Armenilor din România, au plăcerea de a vă invita la un eveniment multicultural: lansarea cărții “300 de bancuri cu Radio Erevan”, scrisă de autorul armean, Arsen Arzumanyan, și tradusă în limbile bulgară și română. Evenimentul va avea loc in 9 decembrie 2022, la ora 17, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara.

Citește mai mult »

Expoziția ”Jurnal vizual în ♾ file”….

20221122_100330
Un mic preview al expoziției ”Jurnal Vizual în ♾ file”, cu care finalizăm proiectul 360 CONNECT.
Expoziția este la etajul III al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara și poate fi vizitată până în 30 ianuarie 2023.
fotografii realizate de Ciprian Dughir, cadru didactic al UPT
▫️360 CONNECT este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara

Talks 360 CONNECT

Afis TALKS_ 360 CONNECT_ A1_final_page-0001
Hot Cross-Disciplinary Chair reprezintă o serie de întâlniri transdisciplinare unde poveștile personale depășesc CV-ul oficial, iar granițele dintre domenii se intersectează pentru a lăsa loc întrebărilor. Răspunsurile pot fi găsite doar împreună, însumând perspective științifice, academice sau artistice. Înscrierea este gratuită și vă așteptăm cu drag!
▫️360 CONNECT este un proiect finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara

Citește mai mult »

Atelierele 360 CONNECT

Afis PROGRAM ATELIERE_ 360 CONNECT_ A1_final_page-0001
WE ARE ON! Dacă ești student/ă/ te invităm să te înscrii la atelierele 360!
Ce mai este relevant astăzi? Ce putem observa în jurul nostru și ce ne lipsește? Ce ne inspiră și cum folosim această sursă în interacțiunea cu ceilalți? Cum putem contura un dialog între știință, artă și tehnologie? Ce relevanță are un astfel de dialog pentru oraș?
Participarea la ateliere presupune munca în echipe transdisciplinare și încercarea de a trasa posibile răspunsuri la întrebări despre sfera privată și publică în contextul actual.

Citește mai mult »