now browsing by author

Anunț recrutare partener privat pentru proiect POCU

Anunț recrutare partener privat pentru proiect POCU:

Read the rest of this page »

Evenimentul dedicat celor 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara

RBR_0022
Pentru a rememora rolul pe care sportul, atât cel de masă, cât și cel de performanță, l-a jucat în Universitatea Politehnica Timișoara de-a lungul ultimilor 100 de ani, în 4 decemrbei 2021, la ora 11.00, în sala Auditorium din Centrul de Conferințe al UPT, a fost organizat un eveniment aniversar dedicat celor 100 de ani de la înființarea Societății Sportive Politehnica Timișoara, care a reunit foste și actuale glorii ale echipei, reprezentanți ai conducerii universității și invitați speciali, atât online, cât și fizic.

Read the rest of this page »

Un absolvent al Politehnicii din Timișoara, de mare succes – prof. dr. hr. c. ing. Alin Albu-Schaeffer.

62227544

În viitorul apropiat vom avea roboți umanoizi care vor ajuta persoanele cu dizabilități să se descurce, în locuință și în afara ei, dar vom avea și brațe robotice cu care medicii să poată opera pacienți aflați la mare distanță.

La asta lucrează Alin Albu Schaeffer, expert în robotică și director al unui institut de elită din cadrul centrului aerospațial german, aflat la Munchen.

Timișorean, la bază, directorul ne transmite că statul român trebuie să investească în educație și cercetare, pentru că și românii pot scrie viitorul umanității.

Heritage of Timișoara…

centrul reformat1
La 13.11.2021, în Centrul reformat ”Noul mileniu”, s-au desfășurat 6 conferințe, în care s-au prezentat creații ale unor renumiți arhitecți care au contribuit la dezvoltarea Timișoarei moderne.
Prima prezentare a aparținut dnei Geta Neumann, colaboratoarea consacrată a Fundației Politehnica.

11 noiembrie 2021 – Ziua Universității Politehnica Timișoara

UPT
Înființată la 11 noiembrie 1920, prin Decretul semnat de Regele Ferdinand, dintr-o necesitate firească, Timișoara fiind cel mai dezvoltat oraș al țării din punct de vedere industrial, Școala Politehnică din orașul de pe Bega, prima instituție de învățământ superior din partea de vest a României, a contribuit decisiv la dezvoltarea modernă a orașului Timișoara sau a regiunii. Prin cei peste 135.000 de absolvenți de-a lungul celor peste 100 de ani de existență, prin școlile create aici în majoritatea domeniilor inginerești, prin cercetarea științifică, prin ceea ce a reprezentat ca argument câteodată decisiv pentru atragerea de investiții în zonă, dar și prin sport, muzică, artă, implicare în viața comunității, brandul Politehnicii s-a consolidat. Am construit profesioniști, lideri pentru Timișoara, Timiș dar și pentru alte municipii sau județe din România sau companii de pe întregul mapamond.

Rectoratul UPT in miniatură 3D

thumbnail_Invitatie lloyd (1)

Ad Honorem, Ioan Carțiș la 85 ani

Invitatie Ioan Cartis

Fundația Politehnica, împreună cu Universitatea Politehnica Timișoara, a avut plăcerea organizării unui eveniment hibrid, online si live, cu prilejul aniversării de 85 de ani a dlui prof. emerit dr.ing. Ioan-Gheorghe Carțiș. Una dintre personalitățile proeminente ale învățământului superior timișorean, profesor, prorector și rector (în perioada 1996-2004), care s-a dedicat activității științifice, didactice, manageriale și de cercetare în cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Un ultim omagiu…prof.emerit dr.ing. Coleta de Sabata

deces

Fundația Politehnica și Universitatea Politehnica Timișoara anunță cu durere încetarea din viață a prof. emerit dr. ing. Coleta DE SABATA, personalitate polivalentă, om de știință și cultură, excepțională scriitoare, promotoare cu pasiune a instituției și a valorilor sale, fost rector al UPT în perioada 1981 – 1989, precum și membru de onoare al Fundației Politehnica.

Prof. emerit dr. ing. Coleta DE SABATA va rămâne mereu în istoria Universității Politehnica Timisoara, o instituție la a cărei dezvoltare a contribuit și asupra căreia și-a lăsat amprenta, dar și în inimile tuturor celor care au avut onoarea să o cunoască.

Sincere condoleanțe familiei și întreaga noastră compasiune.
Dumnezeu să o odihnească în pace!

”Răni”, autor Alexandru Cornut

Application1(2021-10-1)0001
Fundația Politehnica a avut plăcerea colaborării cu un strălucit cadru didactic al Politehnicii, Alexandru Cornut.
Colaborare din care s-a materializat apariția cărții întitulată ”Răni”, din care răzbate o frumoasă rază de lumină către cititor, rezultată din dorul fostului dascăl. Deși și-a clădit o viață bună în Germania, autorul a rămas cu marele regret că a plecat din funcția de profesor. Mai ales ca a și păstrat legătura cu unii dintre absolvenții care l-au motivat și l-au ajutat în apariția acestei cărți.

diploma Boldea
O nouă recunoaștere internațională pentru un profesor UPT – academicianul Ion Boldea.
Unul dintre cei mai prolifici profesori ai Universității Politehnica Timișoara, academicianul Ion Boldea, a primit o nouă recunoaștere internațională, de această dată din partea Consiliului Executiv al Asociației EPE, în cadrul Conferinței EPE ECCE Europe, care a avut loc în prima parte a lunii septembrie, la Ghent, în Belgia. Academicianul Ion Boldea a primit, cu această ocazie, distincția „2021 EPE Outstanding Achievement Award”.