now browsing by author

Expoziția „BIJOUXDESIGN, autor Marius MATEAȘ

22449868_2145393549021351_1087522785923359007_n

Mateaș Marius, membru al Fundației Politehnica și al Departamentului de Mecatronică din cadrul UPT, vă invită la expoziția de bijuterii handmade „BIJOUXDESIGN”, alături de Ildiko Maroșan, tot membru al Fundației Politehnica, în cadrul expoziției de pictură „APROAPE DE INFINIT”.
Vernisajul va avea loc JOI, 19 octombrie 2017, ora 18:00 la Galeria HELIOS, Piața Victoriei nr.6, Timișoara.
Cuvânt de deschidere : IOAN SZEKERNYÉS, președintele UAP filiala Timișoara.
Prezintă : profesor emerit dr.ing. COLETA DE SABATA și ANDREI MEDINSKI
În expozitie sunt prezentate inclusiv testele de rezistență și probele metalografice, realizate prin amabilitatea prof.dr.ing. Aurel Răduță, as.dr.ing. Sergiu-Valentin Galatanu și ș.l.dr.ing. Emanoil Linul.

”Concertul pentru Timișoara”

22339460_10213973098339037_6112788957721057027_o

Fundația Politehnica a avut plăcerea și onoarea de a participa la organizarea ”Concertului pentru Timișoara”, alături de Asociația ArtProtocol și alții, inițiat de faimosul muzician Ilie Stepan. Phoenix, Pro Musica, Cargo, Bega Blues Band, Implant pentru Refuz, Survolaj, JazzyBit, Meltingdice, Within the Nova, Faceplant, Rock Abil și All Friends Band au susținut un concert rock-maraton pentru timișoreni. Scopul principal al concertului de caritate a fost strângerea fondurilor pentru repararea spitalului de boli infecțioase ”Victor Babeș”, afectat după furtuna din 17 septembrie.

TimOrgelFest 2017

timgelfest 2017 afis cc-page-001

”Sunetele Pietrei”

1-Pliant-Letak-Invitatie-Lice-Fatza

Liga de Prietenie Româno-Sârbă, Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă Timiș organizează, în data de 9 septembrie 2017, ora 19.30, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, un concert întitulat ”Sunetele Pietrei”.
Intrarea este liberă.

Festivalul Național de Romanțe ”Roze pe Bega”, ediția a IV-a

Afis 2017-page-001

Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în colaborare cu Fundaţia Politehnica, Facultatea de Muzică, Filarmonica Banatul, Radio Timisoara şi TVR Timişoara organizează în 7-8 Septembrie 2017, la Timişoara, în sala Filarmonicii Banatului, a patra ediţie a FESTIVALULUI NAŢIONAL DE ROMANŢE „Roze pe Bega”, incluzând: un CONCURS DE INTERPRETARE ŞI CREAŢIE şi RECITALURILE unor interpreţi de marcă: Diona Borda Eremia, George Cojocărescu, Aurel Niamțu, Daniel Pop, Lia Lungu.
Intrarea este liberă.

Read the rest of this page »

Prezentarea monografiei sportive „DE LA SOCIETATEA SPORTIVĂ DE IERI (1920-1921) LA ASOCIAŢIA SPORTIVĂ UNIVERSITARĂ DE AZI (2015-2016)”, prof.dr.ing. Nicolae Negut

Afis_Negut

Fundația Politehnica a avut plăcerea de a organiza prezentarea monografiei sportive: „DE LA SOCIETATEA SPORTIVĂ DE IERI (1920-1921) LA ASOCIAŢIA SPORTIVĂ UNIVERSITARĂ DE AZI (2015-2016)”, semnată de prof.dr.ing. Nicolae Negut
Evenimentul a avut loc joi, în 8 iunie 2017, orele 13.00, în amfiteatrul 150 de la Facultatea de Mecanică, Universitatea Politehnica Timisoara.

Read the rest of this page »

Barocul in ipostaze contemporane – festival de orgă.

18449551_10212175746136372_7005420651763332163_o

În perioada 27-31 mai 2017, la Biserica Adventistă, str. Independenței nr.19, Timișoara, va avea loc Festivalul Internațional de Orgă – ”Barocul în ipostaze contemporane”. Se va inaugura noua orgă prin: concertul Corul Liceului Teologic Adventist “Maranatha” din Cluj- Napoca, concertul studenților de la Universitatea Națională de Muzică București, concertul elevilor de la Colegiul Național de Artă ,,Ion Vidu” din Timișoara și concertul studenților de la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru. Intrarea este liberă.

Eveniment cultural-editorial. Prof.emerit dr.ing. Coleta de Sabata

Application2(2017-5-19)0002

Fundația Politehnica are plăcerea să vă invităm la o lansare de carte cu totul deosebită, ”Clanul de Niro” – o serie de 6 volume scrise de prof. Coleta de Sabata. Lansarea va avea loc în 25 mai 2017, ora 17,00, la Casa ”Adam Muller Guttenbrunn”, aflată pe str. Gh.Lazăr, nr.10-12, Timișoara.
Programul va cuprinde: lansarea de carte, vernisajul expoziției ”De la emigrare la integrare”, recital de muzică clasică..

”Ziua MPT”, prima ediție

Facultatea de Management în Producție și Transporturi a organizat în 27 aprilie 2017, prima ediție a evenimentului „Ziua MPT”. Evenimentului care a marcat 21 de ani de la înființarea facultății a cuprins activități pentru toate tipurile de public: panel cu directorii de firme, prezentarea unor lucrări științifice realizate prin implicarea studenților, expoziție de artă culinară, etc.

„Comparativ cu istoria Universității Politehnica suntem o facultate relativ nouă, însă suntem o facultate care inovează și care se adaptează realităților actuale. Împreună cu colegii mei am hotărât să organizăm o zi a MPT-ului, o zi dedicată studenților, masteranzilor, doctoranzilor și profesorilor care fac parte din colectivul Facultății de Management în Producție și Transporturi, precum și partenerilor și absolvenților noștri.”, a precizat prof. dr. ing. Marian Mocan, decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi.

Read the rest of this page »

Conferința științifică tehnică studențească, ediția a XVII-a

TDK18-FINAL-HU-EN-RO