Fundatia Politehnica Timisoara

Archives

now browsing by author

 

”Răni”, autor Alexandru Cornut

Application1(2021-10-1)0001
Fundația Politehnica a avut plăcerea colaborării cu un strălucit cadru didactic al Politehnicii, Alexandru Cornut.
Colaborare din care s-a materializat apariția cărții întitulată ”Răni”, din care răzbate o frumoasă rază de lumină către cititor, rezultată din dorul fostului dascăl. Deși și-a clădit o viață bună în Germania, autorul a rămas cu marele regret că a plecat din funcția de profesor. Mai ales ca a și păstrat legătura cu unii dintre absolvenții care l-au motivat și l-au ajutat în apariția acestei cărți.

O nouă recunoaștere internațională pentru un profesor UPT – academicianul Ion Boldea

diploma Boldea
O nouă recunoaștere internațională pentru un profesor UPT – academicianul Ion Boldea.
Unul dintre cei mai prolifici profesori ai Universității Politehnica Timișoara, academicianul Ion Boldea, a primit o nouă recunoaștere internațională, de această dată din partea Consiliului Executiv al Asociației EPE, în cadrul Conferinței EPE ECCE Europe, care a avut loc în prima parte a lunii septembrie, la Ghent, în Belgia. Academicianul Ion Boldea a primit, cu această ocazie, distincția „2021 EPE Outstanding Achievement Award”.

Read the rest of this page »

Lansarea versiunii in limba germana a ghidului ”Pe urmele Timișoarei evreiești”

IMG_4783

Lansarea versiunii in limba germana a ghidului ”Pe urmele Timișoarei evreiești”, autor dna Getta Newmann. Evenimentul a avut loc în data de 17.06.21, la ora 11, la Casa germana ”Adam Muller Guttenbrunn” din Timișoara.

Read the rest of this page »

Eveniment istoric în fotbalul timișorean.

politehnica-ssu
Eveniment istoric în fotbalul timișorean. Clubul de fotbal Politehnica Timișoara a fost reorganizat, sub forma unei societăți pe acțiuni, menită a deveni mult mai atrăgătoare pentru mediul de afaceri din zonă. Astfel, Universitatea Politehnica Timișoara, în calitate de membru fondator al Asociației Clubul Sportiv ASU Politehnica, a aprobat constituirea societății pe acțiuni cu denumirea Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara SA. Acţionarii sunt: Clubul Sportiv ASU Politehnica Timişoara (care are ca asociaţi Univ. Politehnica, Fundaţia Politehnica şi Asociaţia Foştilor Absolvenţi şi Angajaţi ai Politehnicii – Alumni), cu o majoritate de 90% din acţiuni, şi Asociaţia Suporterilor Timişoreni “Druckeria”, cu 10%. Societatea pe acţiuni este reprezentată de un Consiliu de Administraţie format din şapte membri: Viorel-Aurel Şerban (preşedinte), Cristian Romoniţă (vicepreşedinte şi reprezentant Druckeria), Liviu Cădariu-Brăiloiu (prorector UPT), Saşa Moza (reprezentant Druckeria), Gheorghe Iova (reprezentant Cramele Recaş), Cosmin Contra (fost fotbalist internaţional) şi Duşan Filipaş (antreprenor).

Cea de-a XXII-a Sesiune de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești

Afis - RO (1)

În perioada 7-8 mai 2021, a avut loc, online, cea de-a XXII-a Sesiune de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești, realizată de Organizația Studenților Maghiari din Timișoara și sprijinită de Fundația Politehnica. Au fost prezentări în secțiunile: automatizare, informatica aplicată, inginerie mecanica și chimie.

Read the rest of this page »

Acordul semnat cu prilejul aniversării Uniunii Bulgare din Banat

89349953_2788313508062682_8440813323187912704_o

Cu prilejul aniversării Uniunii Bulgare din Banat-România, aflată la 30 de ani de la înfiinţare (5.03.1990-5.03.2020) și sărbătorirea Zilei Naţionale a Republicii Bulgaria (3 Martie), Consulatul Onorific al Republicii Bulgaria la Timişoara prin E.S. d-nul Gheoghe Nacov – Consul Onorific, a semnat un Acord de colaborare cu Fundația Politehnica.
Președintele Fundației Politehnica, prof.dr.ing. Bogdanov Ivan a ținut o prelegere despre istoria sosirii bulgarilor catolici în Banat.
Cu același prilej, în 7 martie, a avut loc o manifestare și în localitatea Dudești-Vechi (Star Bišnov), unde se află cea mai mare comunitate de bulgari catolici.

Read the rest of this page »

Centrul Reformat Timișoara – o provocare inginerească

87819108_2778077639086269_5149512328722513920_n
Spectaculosul Centru Reformat din Timișoara, recent inaugurat, impresionează prin arhitectura organică, realizare a renumitului Imre Makovecz. Mai puțin cunoscută este însă povestea realizării Centrului și îndeosebi provocările inginerești pe care le-a avut echipa care a proiectat și realizat complexul, condusă de prof.dr.ing Tamas Nagy Gyorgy, cadru didactic și cercetător la Universitatea Politehnica Timișoara.

Read the rest of this page »

Aniversarea și expoziția dedicată singurei femei Rector din istoria Politehnicii timișorene – doamnei prof.univ.emerit dr.ing. Coleta De Sabata

afis

Fundația Politehnica a avut plăcerea de a organiza aniversarea și expoziția dedicată singurei femei Rector din istoria Politehnicii timișorene – Doamnei prof. emerit dr.ing. Coleta De Sabata, membru de onoare al Fundației Politehnica. Evenimentul a avut loc miercuri, în 29.01.2020, la ora 13, la Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara, Sala Polivalentă. 

Read the rest of this page »

”PER ASPERA AD ASTRA Noile frontiere profesionale ale următoarei generații de ingineri”, conferință susținută de domnul Adrian Gheorghiu.

afis
Fundația Politehnica a avut plăcerea de a organiza conferința ”PER ASPERA AD ASTRA Noile frontiere profesionale ale următoarei generații de ingineri”, susținută de domnul Adrian Gheorghiu, susținută în 12 noiembrie 2019, la ora 11.00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara.

Read the rest of this page »

A XX-a Sesiune de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești

08 deschiderea conferintei
În perioada 2-5 mai 2019, în cadrul Universității Politehnica Timișoara a avut loc a XX-a Sesiune de Comunicări Științifice a Cercurilor Studențești, dedicată maghiarilor de pretutindeni. Evenimentul a fost realizat de Organizația Studenților Maghiari din Timișoara, împreună cu Organizația Studenților Sapientia EMTE de la Târgu Mureș, co-organizatori fiind Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) și Fundația Universitatea Politehnica Timișoara, respectiv Universitatea Sapientia (US).

Read the rest of this page »