Lansarea volumului ”Timișoara între paradigmă și parabolă”

afis
Fundația Politehnica a avut plăcerea de a prezenta antologia ”Timișoara între paradigmă și parabolă”, care a avut loc joi, în 4 mai 2023, de la ora 13.00, în Sala Mare a Senatului Universității Politehnica Timișoara (Piața Victoriei nr.2).
Volumul apărut la Editura Politehnica a fost editat de Elena Jebelean, Alina Mazilu, Eleonora Ringler-Pascu și Daniela Șilindean, și propune texte literare dedicate, de-a lungul timpului, orașului Timișoara, de către o serie întreagă de scriitori. Acestea sunt însoțite de fotografii realizate de arhitecții Hortensia și Mihai Botescu. Sunt opere care invită cititorul la o călătorie în spațiu și timp. Pluralismul și multiculturalitatea sunt redate prin mărturii scrise în limbile germană, maghiară și sârbă, pe lângă cele în limba română – în încercarea de a vorbi despre ideea de identitate și conștiință etnică, volumul constituindu-se ca o oglindă textuală și fotografică a ceea ce poate însemna Timișoara.

20230504_131047 IMG-20230504-WA0005  IMG-20230506-WA0000