Fundatia Politehnica Timisoara

11 noiembrie 2021 – Ziua Universității Politehnica Timișoara

UPT
Înființată la 11 noiembrie 1920, prin Decretul semnat de Regele Ferdinand, dintr-o necesitate firească, Timișoara fiind cel mai dezvoltat oraș al țării din punct de vedere industrial, Școala Politehnică din orașul de pe Bega, prima instituție de învățământ superior din partea de vest a României, a contribuit decisiv la dezvoltarea modernă a orașului Timișoara sau a regiunii. Prin cei peste 135.000 de absolvenți de-a lungul celor peste 100 de ani de existență, prin școlile create aici în majoritatea domeniilor inginerești, prin cercetarea științifică, prin ceea ce a reprezentat ca argument câteodată decisiv pentru atragerea de investiții în zonă, dar și prin sport, muzică, artă, implicare în viața comunității, brandul Politehnicii s-a consolidat. Am construit profesioniști, lideri pentru Timișoara, Timiș dar și pentru alte municipii sau județe din România sau companii de pe întregul mapamond.

Acum, când sărbătorim 101 ani, privim în urmă cu mândrie la înaintașii noștri, la tradiția care a consacrat Universitatea Politehnica Timișoara ca instituție de învățământ superior de excelență, aflată mereu pe locuri fruntașe între universitățile din România, dar și spre viitor, cu responsabilitate, la provocările celui de-al doilea secol al existenței noastre.
Evenimentul aniversar a avut loc în data de 11 noiembrie 2021, în regim hibrid, cu o prezență redusă în Auditorium-ul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara și mult mai largă în mediul online, via Zoom, fiind transmis în direct și pe pagina de Facebook a instituției.