CloudPUTing, #InovațieȘiDigitalizare

Universitatea Politehnica Timișoara a lansat azi, 20 aprilie, nodul CloudPUTing, o platformă de calcul de înaltă performanță, o investiție de peste 4 milione de lei care îi va ajuta pe profesori în cercetare și pe studenți să își implementeze proiectele. Platforma poate fi accesată de oriunde și se pot crea aplicații în domenii diverse.
Obiectivul general al proiectului a fost acela de a crește capacitatea de cercetare și inovare a UPT prin crearea unui nod Cloud de înaltă performanță, eterogen, eficient, energetic, de tip privat, bazat pe tehnologii deschise, conectat într-o rețea națională de noduri Cloud, cu aplicabilitate în colectarea, stocarea, analiza, distribuirea și protecția masivelor de date eterogene, produse în cadrul inițiativelor de cercetare și inovare derulate în regiunea de Vest a României.

”Odată cu dezvoltarea aplicației, aceasta va ajuta și la dezvoltarea Timișoarei, însă în prim plan sunt studenții și profesorii UPT care vor duce cercetarea la un alt nivel folosind tehnologiile Cloud”, spune Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, Rectorul UPT și Managerul proiectului.
(Next Post) »